Het matvetesallad med halloumi

Du behöver 4 prt matvete 4 st aprikoser färska 1 st granatäpple 1 st gurka liten 400 g halloumiost 1 st citron saften 1 tsk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete
  • 4 st aprikoser färska
  • 1 st granatäpple
  • 1 st gurka liten
  • 400 g halloumiost
  • 1 st citron saften
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • salt svartpeppar
  • 1 st persilja till servering

Gör så här

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningenoch skölj snabbt i kallt vatten. Låt rinna av. Halvera, kärna ur och klyfta aprikoserna medan matvetet kokar. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Skala gurkan, kvarta den på längden och skär bort kärnorna. Tärna gurkan fint. Blanda allt på ett stort fat. Skiva halloumin och grilla eller stek den i torr panna tills den får fin färg och mjuknar. Vispa ihop citronsaft, sambal oelek och olivolja till en dressing och smaka av med lite salt och peppar. Lägg den grillade halloumin på salladen och skeda över dressingen. Toppa med fint skuren persilja, servera med citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top