Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 6 msk rapsolja eller majsolja
  • 4 st vattenkastanjer små burkar skivade
  • ingefära två bitar färsk av ungefär en valnöts storlek
  • 4 st vitlöksklyftor stora
  • 2 st peppar röda spanska
  • 2 st röda paprikor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk arrowrot
  • färsk koriander

Gör så här

Strimla kycklingen fint. Hetta upp wokpannan eller en rymlig stekpanna. Häll i oljan och lägg i kycklingen och låt den fräsa under omrörning. Häll av vattnet från vattenkastanjerna och lägg i dem. Finhacka ingefära, vitlök och pepparfrukt och tillsätt dem, även pepparfrukternas kärnor om du vill ha det riktigt starkt. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar och lägg i wokpannan. Rör om ordentligt. Tillsätt salt, socker och vatten och låt allt puttra några minuter så att kycklingen blir genomkokt. Red av med arrowrot. Garnera med färska korianderblad och servera med jasminris.

Kommentar:
En kinesisk rätt fritt komponerad efter "Restaurang Hålet i Väggen" i Peking.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept