Het gryta med falukorv

Du behöver 500 g falukorv 2 msk smör eller rapsolja 1 st gul lök skivad 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 st röd chili finhackad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 1 st röd paprika
  • 250 g spetskål
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk körsbärstomater
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk grovhackad bladpersilja

Till servering

2 dl gräddfil
nykokt basmatiris

Gör så här

1

Skär falukorven i grova strimlor. Bryn i smör eller olja i en rejäl gryta tills korven fått fin färg.

2

Tillsätt skivad lök, finhackad vitlök och chili. Fräs under omrörning i ett par minuter.

3

Dela under tiden paprikan på mitten och kärna ur. Skär i strimlor. Ansa och strimla kålen. Tillsätt i grytan tillsammans med tomatpuré och körsbärstomater. Blanda och puttra samman under lock i 5–10 minuter.

4

Smaka av med salt och peppar, och toppa med hackad ­persilja.

5

Servera med gräddfil eller tjock yoghurt och ris.


Kommentar:
Falukorvsgryta passar fint när det är lite kyligare ute. Tillsätt gärna kummin för att ge den kryddiga grytan ännu mer mustig smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top