Du behöver
- 500 g falukorv
- 2 msk smör eller rapsolja
- 1 st gul lök skivad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 0.5 st röd chili finhackad
- 1 st röd paprika
- 250 g spetskål
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk körsbärstomater
- salt och svartpeppar
- 2 msk grovhackad bladpersilja
Till servering
2 dl gräddfil
nykokt basmatiris
Gör så här
Skär falukorven i grova strimlor. Bryn i smör eller olja i en rejäl gryta tills korven fått fin färg.
Tillsätt skivad lök, finhackad vitlök och chili. Fräs under omrörning i ett par minuter.
Dela under tiden paprikan på mitten och kärna ur. Skär i strimlor. Ansa och strimla kålen. Tillsätt i grytan tillsammans med tomatpuré och körsbärstomater. Blanda och puttra samman under lock i 5–10 minuter.
Smaka av med salt och peppar, och toppa med hackad persilja.
Servera med gräddfil eller tjock yoghurt och ris.
Falukorvsgryta passar fint när det är lite kyligare ute. Tillsätt gärna kummin för att ge den kryddiga grytan ännu mer mustig smak.