Hemlagad julsenap

Du behöver 75 g senapsfrö gula och svarta 1 msk strösocker 1 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3 msk majsolja 3 msk honung Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 75 g senapsfrö gula och svarta
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 3 msk majsolja
  • 3 msk honung

Gör så här

Krossa senapsfröna i en stor mortel. Tillsätt socker och vinäger. Rör ner vatten, olja och honung lite i taget. Lägg senapen i en burk och förslut. Låt den stå svalt och mogna i 14 dagar.


Kommentar:
Det är lätt att göra sin egen senap, bara du har en bra mortel. Den här senapen är mustig och god och passar perfekt till julskinkan!
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top