Du behöver

    Kryddlag

  • 8 st kardemummakapslar hela
  • 1 dl portvin rött
  • 1 dl vatten
  • 2 dl råsocker
  • 2 st pomeransskal torkade
  • 1 bitar ingefära torkad
  • 2 st kanelstänger
  • 10 st kryddnejlikor
  • glögg
  • 1 l vin mustigt rött
  • 1 dl portvin rött
  • 1 dl madeira söt
  • Till servering

  • russin ljusa
  • mandel skållad

Gör så här

1
Dag 1 Stöt kardemummakapslarna lätt. Lägg övriga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka upp, dra sedan åt sidan att svalna. Låt dra åt sig smaker över natten, eller i minst tio timmar.
2
Dag 2 Sila kryddlagen. Blanda den med alla ingredienser till glöggen i en kastrull. Värm glöggen tills den är riktigt het, men den får absolut inte koka. Smaka av sötman noga, tillsätt eventuellt mer socker. Servera glöggen med ljusa russin och skållade mandlar.

Kommentar:
Observera att glöggen ska dra i 10 timmar efter preparering!

Recept // Fler övrigtrecept