Helstekta äpplen med kanel

Du behöver 4 st ingrid marie äpplen eller andra syrliga äpplen 50 g smör rumsvarmt 0.5 dl råsocker 50 g mandelmassa 50 g flagad mandel...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ingrid marie äpplen eller andra syrliga äpplen
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 0.5 dl råsocker
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g flagad mandel
  • 3 msk grädde
  • 1 krm stött kardemumma
  • 4 st kanelstänger

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplena med urkärnare, vass kniv eller potatisskalare så att du får ett cirka 2 centimeter brett hål. 

2

Ställ äpplena i en ugnssäker form.

3

Rör smör och socker till en mjuk smet. Riv mandelmassan grovt och tillsätt tillsammans med flagad mandel, grädde och kardemumma. Blanda samman ordentligt.

4

Fördela fyllningen i och ovanpå äpplena. Stick ner kanelstängerna i äpplena och baka i 20–30 minuter tills äpplena är mjuka. 

5

Servera äpplena ljumna med glass eller vaniljsås.


Kommentar:
Bakade äpplen med krispig mandeltopping är en riktig drömdessert. Dessutom helt glutenfri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top