Helstekt njurtapp med chimichurri

Du behöver 800 g njurtapp eller ryggbiff i bit 3 tsk salt 2 krm svartpeppar smör till stekning Chimichurri 1.5 dl bladpersilja 0.5 kruka färsk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g njurtapp eller ryggbiff i bit
  • 3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning

Chimichurri

1.5 dl bladpersilja
0.5 kruka färsk hackad oregano
1 st grön chili urkärnad
1 st vitlöksklyfta
1.5 dl olivolja
1.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1

Ta fram köttet i god tid. Sätt ugnen på 125 grader. Dela njurtappen längs mittsenan, ta bort senan och putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Låt vila i 15 minuter.

2

Bryn runtom i smör i stekpanna. Lägg över i ugnsform. Stek till 60 graders innertemperatur, 15–20 minuter. Låt vila på smörpapper i 15 minuter.

3

Chimichurri Mixa samtliga ingredienser till chimichurrin.

4

Skiva köttet tunt tvärs över muskelfibrerna, lägg upp på fat och skeda över chimichurrin.


Kommentar:
Njurtappen, även kallad slaktarbiff, har mycket köttsmak och passar bra att serveras i tunna skivor med den friska, chilistarka chimichurrin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top