Du behöver
- 800 g njurtapp eller ryggbiff i bit
- 3 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- smör till stekning
Chimichurri
1.5 dl bladpersilja
0.5 kruka färsk hackad oregano
1 st grön chili urkärnad
1 st vitlöksklyfta
1.5 dl olivolja
1.5 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Ta fram köttet i god tid. Sätt ugnen på 125 grader. Dela njurtappen längs mittsenan, ta bort senan och putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Låt vila i 15 minuter.
Bryn runtom i smör i stekpanna. Lägg över i ugnsform. Stek till 60 graders innertemperatur, 15–20 minuter. Låt vila på smörpapper i 15 minuter.
Chimichurri Mixa samtliga ingredienser till chimichurrin.
Skiva köttet tunt tvärs över muskelfibrerna, lägg upp på fat och skeda över chimichurrin.
Njurtappen, även kallad slaktarbiff, har mycket köttsmak och passar bra att serveras i tunna skivor med den friska, chilistarka chimichurrin.