Du behöver

  • 800 g fläskkotlettrad i bit benfri
  • 1 tsk salt
  • 2 msk cacao & chili krydda (Santa Maria)
  • 2 msk smör eller solrosolja
  • 14 st sparrispotatis
  • 8 st salladslökar
  • 100 g skogschampinjoner
  • 2 st paprikor (orange eller gula)
  • 2 msk smör eller solrosolja
  • salt, svartpeppar
  • Sås:

  • 2 dl rödvin mjukt
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vinbärsgelé (eller -saft)
  • 2 tsk cacao & chili krydda
  • 4 tsk potatismjöl

Gör så här

1
Klappa köttet runtom med salt och kakao-chiliblandning. Bryn snabbt på näst högsta värme i stekpanna. Lägg i ugnsform och efterstek tills innertemperaturen är knappt
2
70 grader, cirka 40 minuter.
3
4
Ta ut, lägg alfolie över och låt vila en kvart innan den skivas.
5
Skala potatisen, koka den i saltat vatten. Ansa salladslöken och låt sjuda ovanpå potatisen i kastrullen omkring 5 minuter, ta upp. Ansa svampen, ta ur paprikorna och skär dem i höga bitar.
6
7
Stek svampen i hälften av fettet i varm stekpanna, salta och peppra. Ta upp och håll varmt. Stek paprikan på högsta värme, ett par minuter på varje sida. Ta upp.
8
9
Blanda alla såsingredienser utom potatismjöl i en kastrull, koka upp och låt puttra 10 minuter under lock på svag värme. Skaka potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten i en burk, rör ner i såsen. Låt koka upp och dra sen kastrullen av värmen.

Kommentar:
Tips! Ersätt kakao-chilikryddan med samma mängd kakaopulver och ett par duttar chilipulver.

Recept // Fler fläskköttrecept