Helstekt kotlettrad med svartsås

Du behöver 800 g fläskkotlettrad i bit benfri 1 tsk salt 2 msk cacao & chili krydda (Santa Maria) 2 msk smör eller solrosolja 14...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g fläskkotlettrad i bit benfri
  • 1 tsk salt
  • 2 msk cacao & chili krydda (Santa Maria)
  • 2 msk smör eller solrosolja
  • 14 st sparrispotatis
  • 8 st salladslökar
  • 100 g skogschampinjoner
  • 2 st paprikor (orange eller gula)
  • 2 msk smör eller solrosolja
  • salt, svartpeppar

Sås:

2 dl rödvin mjukt
2 dl vatten
1 tärning kalvbuljong
2 msk kinesisk soja
2 msk strösocker
1 msk vinbärsgelé (eller -saft)
2 tsk cacao & chili krydda
4 tsk potatismjöl

Gör så här

1
Klappa köttet runtom med salt och kakao-chiliblandning. Bryn snabbt på näst högsta värme i stekpanna. Lägg i ugnsform och efterstek tills innertemperaturen är knappt

2
70 grader, cirka 40 minuter.

3

4
Ta ut, lägg alfolie över och låt vila en kvart innan den skivas.

5
Skala potatisen, koka den i saltat vatten. Ansa salladslöken och låt sjuda ovanpå potatisen i kastrullen omkring 5 minuter, ta upp. Ansa svampen, ta ur paprikorna och skär dem i höga bitar.

6

7
Stek svampen i hälften av fettet i varm stekpanna, salta och peppra. Ta upp och håll varmt. Stek paprikan på högsta värme, ett par minuter på varje sida. Ta upp.

8

9
Blanda alla såsingredienser utom potatismjöl i en kastrull, koka upp och låt puttra 10 minuter under lock på svag värme. Skaka potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten i en burk, rör ner i såsen. Låt koka upp och dra sen kastrullen av värmen.


Kommentar:
Tips!
Ersätt kakao-chilikryddan med samma mängd kakaopulver och ett par duttar chilipulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top