Helstekt kalkonbröst med örtpeppar och chili

Du behöver 125 g kalkonbröstfilé per person salt svartpeppar 1.5 msk smör eller margarin 0.5 tsk örtpeppar (Santa Maria) 0.5 tsk chiliblandning (Knorr) Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 125 g kalkonbröstfilé per person
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk örtpeppar (Santa Maria)
  • 0.5 tsk chiliblandning (Knorr)

Gör så här

1
Torka kalkonköttet och krydda det med salt och svartpeppar. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna. Sänk värmen och låt köttet steka cirka 10 minuter. Krydda med örtpeppar och chiliblandning. Stek ytterligare 10–15 minuter, tills köttet är helt genomstekt, eftersom det är speciellt viktigt när det gäller fågel.

2
Skär ett litet snitt och kontrollera så att köttet är vitt och saftigt. Stek lite längre om det är rosa. Beräkna total stektid 20–25 minuter. Skär upp köttet. Strö över lite chiliblandning som garnering och bjud med gorgonzolasås, potatisklyftor, helstekta smålökar, stekt shiitakesvamp och sockerärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top