Läsar-recept

Helggratinerad fläskfilé

Du behöver 700 g fläskfilé margarin till bryning 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 st sparris (250 g) 1 st krabba (200 g) Stuvning:...


4 portioner

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • margarin till bryning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st sparris (250 g)
  • 1 st krabba (200 g)

Stuvning:

2 msk margarin
2 msk vetemjöl
krabbspad och sparrisspad
1.5 dl grädde
2 msk majonnäs
salt vitpeppar
1 dl riven ost

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i cirka 2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna fint och krydda med salt och peppar.Lägg över dem på smord ugneldfast gratängfat. Fördela sparrisen över köttet.

2
Stuvning: Smält margarin i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med krabbspad, sparrisspad och grädde till en tjock stuvning. Tillsätt majonnäsen. Smaka av, salta och peppra efter smak. Låt stuvningen sjuda cirka 5 minuter, blanda sedan i krabbköttet. Täck filén med stuvningen och strö på riven ost. Gratinera i 250 grader cirka 15-20 minuter.

3
Servera med kokt ris och sallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top