Helens kyckling

Du behöver 4 st kycklingfilé färska eller tinade soja ca 2 msk japansk 1 msk dijonsenap fransk osötad dragon ca 1 tsk smulad 2.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé färska eller tinade
  • soja ca 2 msk japansk
  • 1 msk dijonsenap fransk osötad
  • dragon ca 1 tsk smulad
  • 2.5 dl mellangrädde
  • rosépeppar ca 1 tsk krossad

Franska ärter:

1 st lök finhackad liten gul
1.5 msk smör eller margarin
250 g ärter (petits pois)
2 krm salt 1 krm svartpeppar
1 st isbergssallad klyfta finstrimlad

Till servering:

potatis Pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skär eventuellt en ficka i varje filé och fördela osten i var och en.

3
Lägg ut filéerna i en ugnssäker form. Pensla dem med soja, blandad med senap. Strö över dragon. Häll grädden runt om filéerna. Låt formen stå i ugnen sammanlagt 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.

4
Medan kycklingen står i ugnen är det lagom att koka och sedan pressa potatis i purépress, samt laga till franska ärter: Fräs löken glansig i 1 msk matfett. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i strimlad sallad. Tillsätt 1/2 msk matfett och sjud vidare ett par minuter.

5
Ta ut den färdiga kycklingrätten och strö rosépeppar över.


Kommentar:
Att dricka till:
Ett Riojavin är sällan fel. Ett bra val kan vara Montecillo Vina Cumbrero (2643) för 79 kr. Finns även på halvbutelj för 47 kr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top