Helenas solgula kaka

Du behöver 3 st ägg 2 msk strösocker eller motsvarande mängd sötningsmedel 1.5 msk honung 1.5 dl havregryn 2 dl mjölk gärna lättmjölk 250 g...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 msk strösocker eller motsvarande mängd sötningsmedel
  • 1.5 msk honung
  • 1.5 dl havregryn
  • 2 dl mjölk gärna lättmjölk
  • 250 g keso naturell
  • 2 dl äpple (1 medelstort äpple, skalat och urkärnat)
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 1 krm salt

Till formen:

flytande margarin eller olja

Tillbehör:

sylt eller bär

Gör så här

Vispa ägg och socker. Tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 40 minuter.


Kommentar:
Passar till knytkalaset eller på buffébordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top