
RECEPT FRÅN

Helenas favoritkaka med äpple & kanel
En äppelkaka som går åt direkt! God med vaniljsås till eller servera den bara lite ljummen!,
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Tillagningstid: 60 minuter
6 bitar
Du behöver
- 80 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1.5 dl gräddfil
- 4 st små äpplen
- 3 msk strösocker
- 1 msk kanel
- vaniljsås
Servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i ägget. Blanda i mjöl, bakpulver och gräddfil.
2
Bred ut smeten i en smord pajform. Skala eller tvätta, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem vackert i formen.
3
Strö över socker och kanel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
4
Servera med vaniljsås eller grädde – eller bara ljummen som den är!