RECEPT FRÅN IK

Helenas favoritkaka med äpple & kanel

En äppelkaka som går åt direkt! God med vaniljsås till eller servera den bara lite ljummen!,

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 60 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 80 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1.5 dl gräddfil
  • 4 st små äpplen
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • Servering

  • vaniljsås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i ägget. Blanda i mjöl, bakpulver och gräddfil.

2

Bred ut smeten i en smord pajform. Skala eller tvätta, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem vackert i formen.

3

Strö över socker och kanel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

4

Servera med vaniljsås eller grädde – eller bara ljummen som den är!