Du behöver
- 150 g smör Rumstempererat.
- 2 st vitlöksklyftor Pressade.
- 2 tsk curry
- 0,5 tsk salt
Till salladen:
4 prt matvete
1 st rödlök Stor, skalad, hackad.
1-2 st grillad paprika på burk Röd paprika.
olja Att steka i.
1-2 st äpple Tärnade.
45 g sallad Småbladig.
50 g valnötter
Till såsen:
2 dl crème fraîche
1 tsk curry
1 dl mango chutney
2 st blomkål Blomkålshuvuden.
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ den i en ugnsform. Blanda smör, vitlök, curry och salt.
Bred kryddsmör runtom över blomkålshuvudena. Baka i ugnen i 50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är genombakad. Ta ut några gånger och ös eller pensla blomkålen med smöret som smält i botten.
Koka under tiden matvete enligt förpackningens anvisning.
Mjukfräs rödlök och paprika i olja och låt äppelbitarna fräsa med i slutet. Salta och peppra och vänd ihop grönsakerna med matvete och salladsblad.
Rosta valnötterna i torr stekpanna. Passa så de inte bränns.
Gör såsen genom att röra ihop crème fraîche, curry och chutney.
Bryt eller hacka valnötterna grovt. Vänd dem i ugnsform-ens smörsky och strö dem över blomkålen. Servera blomkålen med sallad och sås.
Blomkålen får vacker färg och god smak av kryddsmör med vitlök och curry. Rör ihop en snabb sås med mangochutney som lyfter smakerna ytterligare.