Hel grillad karré med coleslaw

Du behöver 1 kg fläskkarré hel, benfri Marinad: 2 st vitlöksklyftor pressade 1 dl rött vin 1 dl kinesisk soja 0.5 dl olja 0.5 tsk...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskkarré hel, benfri

Marinad:

2 st vitlöksklyftor pressade
1 dl rött vin
1 dl kinesisk soja
0.5 dl olja
0.5 tsk salt
svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
1 krm chilipeppar ancho
2 msk honung
0.5 dl ingefära grovt riven

Coleslaw:

1 bitar spetskål (400 g)
1 st morot stor
1 st äpple
1.5 tsk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
hackad persilja finhackad

Grillad majs:

2 st schalottenlökar finhackade
2 tsk paprikapulver
1.5 tsk paprikapulver rökt
smör att steka i
100 g smör rumstempererat
0.5 tsk salt
3.5 st majskolvar förkokta

Gör så här

1
Putsa köttet och skåra det längs med till hälften så att det går att vika ut till en tunnare bit. Picka det med en gaffel så att marinaden kan tränga in.

2
Marinad: Blanda ihop marinaden i en stor skål. Torka köttet med hushållspapper och lägg det i marinaden. Låt marinera i minst två timmar i kylskåp. Vänd köttet några gånger.

3
Coleslaw: Strimla kålen. Skala och riv moroten grovt. Riv äpplet grovt. Rör ihop senap, majonnäs och gräddfil. Blanda med kål, morot, äpple och persilja. Smaka av med salt.

4
Tänd grillen och låt kolet bli helt vitt. Lägg kolet på ena halvan av grillen. Sätt en termometer i köttet och lägg det på indirekt värme, alltså inte rakt över glöden. Grilla i cirka 20 minuter med lock tills innertemperaturen är 70 grader (tiden beror på köttets tjocklek och värmen i grillen). Vänd köttet då och då så att det blir jämnt grillat och inte bränt. Slå in i folie och låt vila innan det skärs upp.

5
Grillad majs: Mjukfräs löken med kryddorna i smör och låt svalna. Rör ihop det rumsvarma smöret och de frästa kryddorna, smaka av med ca 1/2 tsk salt. Rulla ihop till en korv i plastfolie. Lägg i kylskåp.

6
Skär varje majskolv i tre delar. Grilla runtom till fin färg.

7
Servera köttet med coleslaw, majskolvar med rökt paprikasmör.


Kommentar:
Tips! Gör kryddsmöret en dag i förväg och förvara i kylen. Överblivet kryddsmör kan förvaras i kyl eller frys.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top