Hel grillad gös med bakad rödbeta

Du behöver 4 st rödbetor stora färska 1 st silverlök (eller 2 små) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk socker 1 kg gös fjällad och...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödbetor stora färska
  • 1 st silverlök (eller 2 små)
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 kg gös fjällad och urtagen
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 100 g vit caprin eller annan getost
  • 150 g rucola
  • 100 g stora kaprisbär

Tillbehör:

bacon se recept

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i ugnen cirka 45 minuter tills de är mjuka.

2
Skiva silverlöken tunt. Rör ihop balsamvinäger och socker och blanda med löken. Låt stå i minst 30 minuter.

3
Skölj av fisken med kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Salta och peppra och pensla med olja.

4
Lägg briketter på halva grillen och tänd den. Låt gallret bli riktigt hett. När glöden är redo läggs fisken på den varmaste delen. Låt ligga tills grillsidan fått fin färg.

5
Lägg rödbetorna på medelhög värme på grillen för uppvärmning när fisken legat på i 10 minuter.

6
Vänd fisken försiktigt med en stekspade och lägg den på den andra sidan av gallret där värmen är svagare.

7
Lägg lock på grillen och grilla i ytterligare cirka 20 minuter tills fisken är genomstekt och köttet lätt släpper från ryggraden.

8
Om du vill ha lite extra syra grilla gärna ett par citronhalvor också.

9
Skär osten i skivor eller bitar och varva med rucola och kaprisbär. Servera fisken med getostsallad, rödbeta, inlagd silverlök och baconaioli, se recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top