Hawaiian burger med het ananassalsa

Du behöver Salsa: 1 st ananas liten 1/2–1 st chili t ex spansk peppar 1 st rödlök liten 1 tsk strösocker lime det finrivna yttersta...

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

Salsa:

1 st ananas liten
1/2–1 st chili t ex spansk peppar
1 st rödlök liten
1 tsk strösocker
lime det finrivna yttersta gröna skalet och saften från 1
salt och nymalen svartpeppar
2 dl hackad mynta eller koriander

Burgare:

3 st vitlöksklyftor
900 g nötfärs grovmalen
2 tsk liquid smoke
2.5 tsk chipotlepasta
salt och grovmalen svartpeppar

Tillbehör:

6 st hamburgerbröd eller frallor
2 st avokado
1.5 st rödlök
3 st tomater
6 skiva ost

Gör så här

1
Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar.

2
Hacka chili och rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker samt saft och skal från lime och blanda allt noga. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram tills middagen. Vänd ner örterna strax före servering.

3
Riv vitlöksklyftan och blanda med övriga ingredienserna till burgarna.

4
Forma smeten till sex burgare, det går enklast om du fuktar händerna med vatten först.

5
Grilla hamburgarna över fin glöd cirka 5 minuter på varje sida. Lägg slutligen på en skiva ost på varje och låt den smälta något.

6
Lägg dem i bröden som gärna fått ligga en kort stund på grillgallret först, tillsammans med strimlad rödlök, avokado och skivad tomat. Servera genast tillsammans med ananassalsan.

7
Tips! Hittar du ingen chipotlepasta kan du byta ut den mot 1 1/2 tsk sambal oelek och 1 tsk liquid smoke.


Kommentar:
Ananassalsan går utmärkt att förbereda dagen före.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top