RECEPT FRÅN IK

Havrepannkaka med kålsallad

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mathavre
  • smör till stekning
  • Krispig kålsallad

  • 100 g rödkål
  • 1 st äpple litet
  • 0,5 st granatäpple
  • 2 msk finskuren persilja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering

  • lingonsylt

Gör så här

1

Häll mjölet i en bunke. Häll på hälften av mjölken och vispa slätt. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Låt svälla i 20 minuter, rör sedan ner den kokta mathavren. 

2

Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Skär äpplet i tunna båtar. Pilla kärnorna ur granatäpplet. Blanda allt i en skål tillsammans med persilja, vinäger, olivolja, salt och ­peppar. 

3

Hetta upp smör i en panna och stek pannkakor av smeten. Servera med kålsalladen och lingonsylt. 


Recept