Havrepaj med banan och blåbär

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.33 dl havregryn 165 g smör kallt i stavar kallt vatten 3 msk potatismjöl 1 st banan stor 1.5 l...


9 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.33 dl havregryn
  • 165 g smör kallt i stavar
  • kallt vatten
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 st banan stor
  • 1.5 l blåbär tinade
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

1
Mixa vetemjöl och havregryn med smör. Om degen inte går ihop tillsätts vatten skvättvis. Tryck/kavla ut degen i 9 portionspajformar, klä kanterna med folie så glider de inte ner, pricka bottnar och förgrädda 10 minuter mitt i 225 graders ugn.

2
Tag ut, ta bort folien och låt svalna, bottna formarna med potatismjöl. Lägg 2-3 skivor banan i varje paj. Blanda blåbär och socker och toppa upp varje form ordentligt. Grädda cirka 20 minuter ytterligare.

3
Kan gräddas i förväg, förvaras i kyl och värmas 10 minuter i 100-gradig ugn. Lyft dem ur formen – eller låt bli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top