Havregrynsgröt med äpple och kanel

Du behöver 1 dl havregryn 2.25 dl vatten 1 krm salt 1 st äpple 1 tsk strösocker kanel lite Gör så här 1 Mät upp...


1 portion

Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 2.25 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 st äpple
  • 1 tsk strösocker
  • kanel lite

Gör så här

1
Mät upp havregryn, vatten och salt i en rymlig djup tallrik. Mikra i cirka 3 minuter (700–800 watt). Ta ut tallriken och rör om med en sked och låt gröten vila 2 minuter.

2
Tvätta och riv äpplet (importerade äpplen bör skalas). Strö rivet över gröten, sockra om så önskas och krydda med kanel. Servera med mjölk.

3
Gröten kan även kokas i kastrull cirka 3 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top