Du behöver
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 2.5 dl mjölk ljummen
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 0.5 st kesella (125 g)
- 1.5 dl havregryn små
- 5.5 dl vetemjöl
- vatten
- havregryn
Pensling:
Gör så här
Smula jästen i degbunken och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör i småklickar, salt, socker, kesella och havregryn. Arbeta i vetemjöl till en smidig deg som inte får vara för fast. Täck över och ställ degen att jäsa 45 minuter. Knåda om degen och trilla lika stora bullar. Sätt dem med snålt mellanrum på papprad plåt så att de kan jäsa samman till en kaka. Pensla med vatten och strö på havregryn. Jäs bullarna till dubbel storlek, 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter. Låt kallna under bakduk på galler.
Kommentar:
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Detta är ett recept från Icakurirens påskbuffé som bygger på fiskhandlaren Marianne Söderberg enkla recept.
Passar till:
- Bohuslänsröra på kavring
- Ägghalvor med spritsad laxcrème
- Ägghalvor med rom och räkor
- Pappas gravade strömming
- Sherrysill
- Inkokt makrill i gelé
- Inkokt lax
- Dillmajonnäs
- Timjans- och honungsgravad lax
- Strömmingslåda med kaviar
- Gravlaxsås
- Hjortronsås till rökt lax
- Dragonspäckad kotlettrad
- Ankis apelsinsås
- Fårfiol och pepparrotsvisp
- Grahamsbullar med russin
- Monas chokladdröm
- Äggshot