Läsar-recept

Havre- och chokladcookies

Du behöver 200 g rumsvarmt smör 3 dl råsocker 2 ägg 1 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, salt, vaniljsocker och havregryn. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner det i smeten. Grovhacka chokladen och rör ner den. Klicka ut smeten glest (6-8/plåt) på bakplåtspapper på plåtar. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på pappret.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top