Havets tacos med mangosalsa

Du behöver Picklad lök: 1-2 st röd lök 2 msk strösocker 1 dl rödvinsvinäger Mangosalsa: 1-2 st mango slanggurka 2 st salladslökar 1 st röd...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

Picklad lök:

1-2 st röd lök
2 msk strösocker
1 dl rödvinsvinäger

Mangosalsa:

1-2 st mango
slanggurka
2 st salladslökar
1 st röd chili
2 msk hackad koriander
0.5 st pressad lime

Fisk

500-600 g torskryggfilé
salt
0.5 st citron
1 msk olivolja

Extra tillbehör

1 dl gräddfil
100 g finsmulad fetaost
limeklyftor
korianderkvistar
het chilisås på flaska
jalapeño färsk eller inlagd, i skivor
tortillabröd medium

Gör så här

1

Skala löken och skiva den tunt. Blanda lökringar och socker i en bunke, tills löken börjar safta sig. Blanda i vinäger. Låt stå svalt cirka 20 minuter.

2

Skala mango och skär fruktköttet i små tärningar. Skala gurkan slarvigt och skär i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda mango, gurka, salladslök, chili, koriander och limesaft.

3

Värm ugnen till 175 grader. Lägg fisken i en liten form med en bit bakplåtspapper i bottnen. Salta. Ringla över citronsaften och oljan. Sätt formen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills fisken är klar, tillagningstiden beror på fiskens tjocklek. Täck gärna fisken med en bit bakplåtspapper så att den inte blir torr på ytan.

4

Dela fisken i bitar med en gaffel och servera tillsammans med mangosalsa, picklad lök och extra tillbehör i varma tortillabröd.

5

Tips:  Variera rätten med till exempel sej eller lax.


Kommentar:
Fisktacos smakar fräscht och gott med fruktig salsa och picklad lök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top