Du behöver
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 2 msk strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 50 g kylskåpskallt smör
- banan
- ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk pinjenötter eller grovt hackade hasselnötter
Garnering
pinjenötter eller
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör. Se till att smöret finfördelas.
Mosa bananen på en tallrik. Tillsätt banan, ägg, mjölk och pinjenötter i mjölblandningen. Blanda.
Fördela smeten i 12 muffinsformar. Ställ formarna på en plåt och strö på pinjenötter eller hasselnötter.
Grädda hastbullarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter. De ska få fin färg.
Låt hastbullarna svalna på ett galler.
Tips. Bullarna är godast samma dag som du gör dem.
Vi har sötat hastbullarna med mosad banan och dragit ner på sockermängden. Pinjenötter ger gott tugg och nötig smak.