Harriets fiskgratäng med kaviarsås

Du behöver 400 g torsk kolja. Djupfryst och tinad smör Kaviarsås: 1 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 krm vitpeppar 2.5 msk...


2 portioner

Du behöver

  • 400 g torsk kolja. Djupfryst och tinad
  • smör

Kaviarsås:

1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 krm vitpeppar
2.5 msk dillkaviar
dill ca 1 dl klippt
dill till dekoration
salt

Gör så här

1
Placera fisken i en smord ugnssäker form.

2
Smält smöret till såsen. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt koka ett par minuter. Smaka av med vitpeppar, kaviar, dill och salt.

3
Häll såsen över fisken. Sätt in i 200 graders ugnsvärme cirka 30 minuter.

4
Servera med dill och nykokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top