Läsar-recept

Härlig köttfärslimpa med lök

Du behöver 500 g köttfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st fransk löksoppa (pulver) 2 dl crème fraîche 35 % 1 pkt bacon...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st fransk löksoppa (pulver)
  • 2 dl crème fraîche 35 %
  • 1 pkt bacon (120 g)
  • 10 st steklök eller 2 gula lökar i klyftor
  • vitlöksklyftor ev

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och peppar i matberedaren. Arbeta in löksoppepulvret som ger smak och krydda samt creme fraiche. Forma till en limpa, lägg i en ugnsfast form. Dela baconet på mitten och lägg som band tvärs över färslimpan.

2
Droppa olja över lökarna och lägg dem i formen. Stek allt på nedre falsen i ugn i 225 grader i 40 minuter.

3
Låt färslimpan vila cirka 10 minuter innan den skärs i skivor och serveras med gräddsås, löken, grönsaker och potatis eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top