Haricots verts-sallad med sesamdressing

Du behöver 1.5 dl sesamfrön 1 dl rapsolja 2 msk sesamolja 1 st vitlök riven salt och nymalen svartpeppar 1.5 kg haricots verts frysta Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl sesamfrön
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 st vitlök riven
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1.5 kg haricots verts frysta

Gör så här

1
Dagen innan:

2
Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme tills det börjar knäppa i dem.

3
Blanda rapsolja, sesamolja, riven vitlök och hälften av sesamfröna. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Samma dag:

5
Koka de frysta haricots vertsen i saltat vatten i 1 minut. Tänk på att inte koka dem för länge.

6
Sväng runt de nykokta haricots vertsen med sesamdressingen.

7
Häll upp allt på ett vackert fat och strö resten av sesamfröna och flingsalt över.

8
Servera ljummen eller kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top