Haricots verts med ricotta

Du behöver 200 g haricots verts frysta, tinade eller färska 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften 2-3 msk olivolja salt och svartpeppar...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g haricots verts frysta, tinade eller färska
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 100 g lufttorkad skinka t ex serrano
  • 8-10 st gröna oliver
  • 1 st ask ricottaost ca 250 g
  • 1 tsk finhackad färsk timjan eller rosmarin
  • baguette till servering

Gör så här

1

Koka upp vatten och sjud bönorna i 2 minuter, häll av och skölj med iskallt vatten.

2

Blanda finrivet skal och saft av citron med olivolja i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.

3

Lägg upp haricots verts på ett fat och häll över dressingen. Toppa med skinka och oliver. Dela osten i mindre bitar med en gaffel och fördela på fatet. Strö över timjan och ringla lite extra olivolja på toppen. Servera med baguette.

4

Tips: Gör förrätten vegetarisk genom att hoppa över skinkan och toppa med rostade pinjenötter istället.


Kommentar:
Haricots verts med citronfrisk dressing, skinka och ricotta inleder middagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top