Du behöver
- 200 g haricots verts frysta, tinade eller färska
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
- 2-3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 100 g lufttorkad skinka t ex serrano
- 8-10 st gröna oliver
- 1 st ask ricottaost ca 250 g
- 1 tsk finhackad färsk timjan eller rosmarin
- baguette till servering
Gör så här
Koka upp vatten och sjud bönorna i 2 minuter, häll av och skölj med iskallt vatten.
Blanda finrivet skal och saft av citron med olivolja i en skål. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg upp haricots verts på ett fat och häll över dressingen. Toppa med skinka och oliver. Dela osten i mindre bitar med en gaffel och fördela på fatet. Strö över timjan och ringla lite extra olivolja på toppen. Servera med baguette.
Tips: Gör förrätten vegetarisk genom att hoppa över skinkan och toppa med rostade pinjenötter istället.
Haricots verts med citronfrisk dressing, skinka och ricotta inleder middagen.