Du behöver
- harfiléer (ca 400 g)
- salt
- svartpeppar
- smör
- 0.5 dl rött vin (Gato Negro exempelvis)
- 2 dl vatten
- 2.5 msk viltfond från flaska
- 2 tsk strösocker
- 2 msk gelé röda vinbär
- 1 tsk potatismjöl
- 4 st potatis skurna i klyftor
- 2.5 st morötter skurna i stavar
- salladsblad (rucola-, ekblad- och roman- exempelvis)
- 1 st rödlök skuren i strimlor
- 6 st små tomater klyftade
Rödvinssås:
Potatissallad:
Gör så här
1
1. Salta och peppra harfiléerna. Bryn dem så sakteliga runt om i cirka 5 minuter. De ska vara svagt rosa inuti. Ta upp dem och håll dem varma.
2
2. Häll vinet, vattnet och fonden i stekpannan efter filéerna. Låt koka upp. Smaka av med socker, gelé och eventuellt mer viltfond. Red av skyn med potatismjölet, utrört i lite vatten. Lägg harfiléerna i skyn och håll varmt.
3
3. Koka potatisklyftorna i lättsaltat vatten cirka 10 minuter eller tills de börjar kännas mjuka. Låt rinna av. Bryn dem sedan i smör. Salta och peppra.
4
4. Låt morotsstrimlorna koka cirka 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda den varma potatisen med varma morötter och övriga ingredienser.
Passar till: