Harfilé med rödvinssås

Du behöver harfiléer (ca 400 g) salt svartpeppar smör Rödvinssås: 0.5 dl rött vin (Gato Negro exempelvis) 2 dl vatten 2.5 msk viltfond från flaska...


4 portioner

Du behöver

  • harfiléer (ca 400 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Rödvinssås:

0.5 dl rött vin (Gato Negro exempelvis)
2 dl vatten
2.5 msk viltfond från flaska
2 tsk strösocker
2 msk gelé röda vinbär
1 tsk potatismjöl

Potatissallad:

4 st potatis skurna i klyftor
2.5 st morötter skurna i stavar
salladsblad (rucola-, ekblad- och roman- exempelvis)
1 st rödlök skuren i strimlor
6 st små tomater klyftade

Gör så här

1
1. Salta och peppra harfiléerna. Bryn dem så sakteliga runt om i cirka 5 minuter. De ska vara svagt rosa inuti. Ta upp dem och håll dem varma.

2
2. Häll vinet, vattnet och fonden i stekpannan efter filéerna. Låt koka upp. Smaka av med socker, gelé och eventuellt mer viltfond. Red av skyn med potatismjölet, utrört i lite vatten. Lägg harfiléerna i skyn och håll varmt.

3
3. Koka potatisklyftorna i lättsaltat vatten cirka 10 minuter eller tills de börjar kännas mjuka. Låt rinna av. Bryn dem sedan i smör. Salta och peppra.

4
4. Låt morotsstrimlorna koka cirka 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Blanda den varma potatisen med varma morötter och övriga ingredienser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top