Läsar-recept

Hannahs glasstårta

Du behöver 4 st digestivekex smulade 2 st äggvitor 1.5 dl grädde 2 st äggulor 1.5 dl socker saft och rivet skal av 1 3...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st digestivekex smulade
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 dl grädde
  • 2 st äggulor
  • 1.5 dl socker
  • saft och rivet skal av 1
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

1
Smula kexen och lägg i en form med löstagbar botten.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till hårt skum. Vispa ägggulorna med sockret. Blanda i citronsaften och rivet citronskal i äggsmeten.

3
Vänd ner äggviteskummet och grädden i äggsmeten. Blanda i gräddfilen.

4
Häll upp i formen och ställ in alltsammans i frysen i cirka 3 timmar.

5
Tag ut formen cirka 10-20 minuter före servering. Garnera eventuellt med frukt, exempelvis kiwi.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.
Använd glutenfria digestivekex vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top