Du behöver
- 4 st digestivekex smulade
- 2 st äggvitor
- 1.5 dl grädde
- 2 st äggulor
- 1.5 dl socker
- saft och rivet skal av 1
- 3 dl gräddfil
Gör så här
1
Smula kexen och lägg i en form med löstagbar botten.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden till hårt skum. Vispa ägggulorna med sockret. Blanda i citronsaften och rivet citronskal i äggsmeten.
3
Vänd ner äggviteskummet och grädden i äggsmeten. Blanda i gräddfilen.
4
Häll upp i formen och ställ in alltsammans i frysen i cirka 3 timmar.
5
Tag ut formen cirka 10-20 minuter före servering. Garnera eventuellt med frukt, exempelvis kiwi.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.
Använd glutenfria digestivekex vid eventuell allergi.