Du behöver

  • 1 st grön paprika rensad och tärnad
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater (400 g)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 600 g nötfärs
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rejält med nymalen
  • Tillbehör

  • lagrad ost (präst, grevé eller västerbotten)
  • 1 pkt bacon knaperstekt
  • 4 st hamburgerbröd
  • 1 kruka romansallad
  • knipplök skivad

Gör så här

1
Fräs paprika, chili och vitlök i olivoljan utan att de tar färg. Tillsätt tomater, honung och vinäger. Låt koka ihop sakta i 7–8 minuter, smaka av med salt och peppar. Låt svalna, dressingen serveras ljummen.
2
Arbeta ihop färsen med worcestersås, olja, salt och svartpeppar. Forma fyra hamburgare och grilla eller stek dem 2 minuter på varje sida. Lägg på ost när du vänt dem så den smälter något.
3
Servera med varma bröd, dressing och övriga tillbehör.

Passar till:

Recept // Fler nötköttrecept