RECEPT FRÅN IK

Hamburgare från restaurang AG

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva bacon
  • 800 g nötfärs gärna nymalen av hängmörat nötkött med cirka 25 % fetthalt
  • 16 g flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 8 skiva Svarta Sara eller annan smakrik ost
  • 4 skiva bifftomat
  • 8 st silverlök tunna skivor
  • 4 st hamburgerbröd gärna hembakade
  • Ketchup

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm citron det yttersta finrivna skalet
  • worcestershiresås och tabasco efter smak
  • dressing
  • 1 dl majonnäs av god kvalitet
  • 1 msk dijonsenap
  • Tillbehör

  • gyllenbruna och krispiga pommes frites

Gör så här

1
Börja med att steka bacon, låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Rör ihop ingredienserna till ketchupen. Blanda sedan majonnäs och senap.
3
Platta försiktigt ut färsen till cirka 2 cm tjocka hamburgare, knåda så lite som möjligt. Stek burgarna på båda sidor i het panna till cirka 45 graders innertemperatur. Salta och peppra utanpå färsbiffen under stekningen.
4
Lägg en skiva ost på varje burgare direkt så att den smälter lite.
5
Bygg burgaren med bröd, sedan dressing, tomat, hamburgare med ost på, bacon, lökringar, ketchup och sist bröd igen.


Recept // Fler köttfärsrecept