Du behöver
- 8 skiva bacon
- 800 g nötfärs gärna nymalen av hängmörat nötkött med cirka 25 % fetthalt
- 16 g flingsalt
- svartpeppar nymalen
- 8 skiva Svarta Sara eller annan smakrik ost
- 4 skiva bifftomat
- 8 st silverlök tunna skivor
- 4 st hamburgerbröd gärna hembakade
- 1 dl chilisås
- 1 msk riven pepparrot
- 1 krm citron det yttersta finrivna skalet
- worcestershiresås och tabasco efter smak
- dressing
- 1 dl majonnäs av god kvalitet
- 1 msk dijonsenap
- gyllenbruna och krispiga pommes frites
Ketchup
Tillbehör
Gör så här
1
Börja med att steka bacon, låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Rör ihop ingredienserna till ketchupen. Blanda sedan majonnäs och senap.
3
Platta försiktigt ut färsen till cirka 2 cm tjocka hamburgare, knåda så lite som möjligt. Stek burgarna på båda sidor i het panna till cirka 45 graders innertemperatur. Salta och peppra utanpå färsbiffen under stekningen.
4
Lägg en skiva ost på varje burgare direkt så att den smälter lite.
5
Bygg burgaren med bröd, sedan dressing, tomat, hamburgare med ost på, bacon, lökringar, ketchup och sist bröd igen.
Passar till: