Halverade ugnsbakade tomater

Du behöver 11 st tomater helst plommontomater 1.5 tsk strösocker gourmetsalt 4 st vitlöksklyftor Garnering: kryddgrönt Gör så här 1 Sätt ugnen på 200 grader....


0 portioner

Du behöver

  • 11 st tomater helst plommontomater
  • 1.5 tsk strösocker
  • gourmetsalt
  • 4 st vitlöksklyftor

Garnering:

kryddgrönt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela tomaterna. Ta ut mittstock och kärnor med hjälp av en vass kniv. Skär inte igenom. Tomathalvorna ska ha en botten.

2
Lägg halvorna på galler eller papprad plåt. Strö lite socker och salt på varje halva. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fördela skivorna på tomathalvorna.

3
Rosta dem i mitten av ugnen i cirka 1 timme och 15 minuter. Kolla dem var 15 minut, mot slutet blir de snabbt svarta i kanten. Tag ut dem och låt dem svalna.

4
Vid serveringen kan du garnera med lite kryddgrönt. Lägg upp tomaterna i en skål eller lägg dem på varandra i trevliga travar.

5
Tips!

6
Om du bara bakar tomaterna i cirka 60 minuter blir de perfekta att ha på till exempel pizza eller som fyllning i kyckling-, fisk- eller fläskfilé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top