Halstrade pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré och kantareller

Du behöver 12 st pilgrimsmusslor putsade salt svartpeppar nymald 3 msk smör till stekning 500 g jordärtskockor skalade 1.5 dl vispgrädde 0.5 dl mjölk 2...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor putsade
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 3 msk smör till stekning
  • 500 g jordärtskockor skalade
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk smör
  • 1 nypa socker
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 1 dl honung
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 200 g kantareller rensade
  • timjanblad till garnering

Gör så här

1
Koka upp honung, vitt vin, vitvinsvinäger, lök och vitlök tills det skummar.

2
Tillsätt kantarellerna och sjud på svag värme i cirka 10 minuter. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.

3
Skär jordärtskockorna i bitar om tre centimeter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

4
Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk, creme fraiche och smör, mixa till en slät puré. Smaka av med socker, salt och nymald vitpeppar.

5
Strax före servering – salta och peppra pilgrimsmusslorna.

6
Hetta upp en stekpanna med smör och halstra musslorna cirka en minut på varje sida. Ös dem med smöret hela tiden för att få bästa resultat.

7
Lägg upp tre pilgrimsmusslor på varje tallrik med en sked puré vid sidan av. Garnera med kantarellerna och timjanblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top