Halstrad tonfisk med spagetti

Du behöver 4 st kotletter vit tonfisk 2 st citroner 300 g spagetti 4 st vitlöksklyftor 1 st röd chili 2 msk kapris 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kotletter vit tonfisk
  • 2 st citroner
  • 300 g spagetti
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 msk kapris
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Till garnering

bladpersilja

Gör så här

1

Salta och peppra tonfisken och låt den vila medan resten görs i ordning.

2

Koka spagettin enligt anvisningar på förpackningen, men korta ner koktiden ett par ­minuter. Spara 3/4 dl av kokvattnet innan du häller av det.

3

Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Häll 2 msk olivolja i en kall stekpanna och tillsätt vitlök och chili. Sätt pannan på högsta värme, vrid ner till medel så snart det börjar fräsa. På så sätt slipper du bränna vid vitlöken.

4

Tillsätt kaprisen och fräs i ett par minuter under omrörning. Vänd ner spagettin och rör runt så att allt blandas. Tillsätt ­pastavattnet och låt puttra några minuter, tills vätskan nästan kokat in helt. Lägg sedan upp spagettin på ett stort fat.

5

Dela citronerna i fyra bitar och stek snittytan i 1 msk olivolja tills de börjar få färg. Stek därefter tonfisken i samma olja, 45 sekunder per sida.

6

Lägg upp fisk och citroner på fatet. Strö över hackad bladpersilja. Pressa citronerna över maten vid servering.

7

Tips!  Tonfisken går också bra att tillaga på grillen istället för att stekas i panna.


Kommentar:
Tonfisken blir godast när den halstras lätt och har en rå kärna. Spagetti med ordentligt med smak av vitlök, chili och kapris är ett enkelt och ljuvligt gott tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top