Halstrad tonfisk med rostade cashewnötter

Du behöver 2 st morötter 2 st palsternackor 1 st kålrot liten 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 tsk Herbes...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 st kålrot liten
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk Herbes de Provence (eller timjan)
  • 1 dl cashewnötter
  • 4 st tonfisk portionsbitar färsk
  • olivolja

Marinad:

1 st apelsin rivet skal och saft
2 msk risvinäger eller balsamvinäger
1 msk farinsocker
0.5 tsk salt

Gör så här

1
Skär rotfrukterna i smala stavar och löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form, häll på olivolja och kryddor. Pressa över vitlöken och blanda sedan allt noggrant. Ställ in formen i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter.

2

3
Rör om några gånger under tiden. Rotfrukterna ska vara mjuka och ha fått fin färg. Gör marinaden under tiden.

4

5
Marinad:

6
Blanda apelsinskal och saft med vinäger, farin och salt. Häll marinaden över rotfrukterna medan de ännu är varma. Låt stå och marinera i minst en halvtimme.

7
Rosta cashewnötterna lätt bruna i en torr stekpanna. Hacka dem.

8

9
När allt är klart steker du snabbt tonfisken, som penslats med olja, i en het grillpanna eller vanlig stekpanna. Den får inte bli genomstekt utan ska vara röd i mitten. Då är den godast.

10
Servera tonfisken tunt skivad med rotsakerna och strö nötterna över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top