Halstrad röding serverad med kräftrisotto och rödvinssky

Du behöver Till rödvinsskyn: 0.5 dl schalottenlök hackad 0.5 dl morot tärnad 1 msk smör 2 dl rödvin 2 dl vatten 2 dl hummerfond koncentrerad...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Till rödvinsskyn:

0.5 dl schalottenlök hackad
0.5 dl morot tärnad
1 msk smör
2 dl rödvin
2 dl vatten
2 dl hummerfond koncentrerad fond + vatten
salt
svartpeppar
2 krm strösocker
maizenamjöl

Till kräftrisotton

1 st rödlök hackad
3 dl avorioris
1 msk smör
2 dl vitt vin
0.5 dl hummerfond konc.
4 dl vatten
1 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
0.5 pkt kräftor eller en burk kräftor i lag
1 dl salladslök eller purjolök i tunna skivor

Till rödingen

600 g rödingfilé
salt
svartpeppar
rapsolja

Gör så här

1
Fräs lök och morot till skyn. Tillsätt vin och vatten. Låt koka ner något. Tillsätt fonden och låt alltsammans koka ner till hälften. Smaka av med salt, peppar och socker. Red av skyn med lite maizenamjöl utrört i vatten. Sila skyn.

2
Fräs löken och riset genomskinligt och blankt till risotton i smör. Tillsätt vinet och låt koka ner något. Tillsätt fond och vatten. Låt småkoka ca 15 minuter eller tills riset känns klart. Rör ner resten av ingredienserna.

3
Till rödingen, delas varje filé i 4 bitar på snedden. Salta och peppra. Halstra rödingen någon minut på varje sida. Börja med skinnsidan ner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top