Du behöver
- 500 g potatis t ex Asterix
- 2 msk olivolja
- 150 g bacon (ca ett paket)
- 4 st plommontomater (eller vanliga)
- 150 g haricots verts lättkokta
- 11 st skogschampinjoner eller vanliga
- 1 msk olivolja + 1 msk smör
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 1 tsk rivet citronskal
- 600 g havskatt skinn- och benfri
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- färsk timjan
Gör så här
1
Potatis:
2
Sätt ugnen på 225 grader (175 om du har varmluftsugn). Skala potatisen och dela den på längden. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i 40 minuter. Salta.
3
4
Bacon:
5
Tärna baconet fint. Knaperstek det i en torr stekpanna. Låt rinna av först genom en sil sedan på ett hushållspapper.
6
7
Grönsaker:
8
Snitta skalet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela dem och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.
9
Dela haricots vertsen i mindre bitar. Skär champinjonerna i fjärdedelar.
10
Fräs champinjonerna i smör och olivolja i 2 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare en minut. Vänd ner haricots verts, tomater, citronskal, salt och svartpeppar försiktigt så att det blir varmt. Om du vill kan du blanda i baconet också eller välja att servera det vid sidan om.
11
12
Fisk:
13
Skär havskattsfilén i portionsbitar. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Lägg i fisken när oljan ryker.
14
Halstra 2 minuter på varje sida, salta och peppra.
15
Servera med grönsakerna, den rostade potatisen och sauce Buerre blanc.