Halstrad havskatt med provensalska grönsaker

Du behöver 500 g potatis t ex Asterix 2 msk olivolja 150 g bacon (ca ett paket) 4 st plommontomater (eller vanliga) 150 g haricots...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis t ex Asterix
  • 2 msk olivolja
  • 150 g bacon (ca ett paket)
  • 4 st plommontomater (eller vanliga)
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • 11 st skogschampinjoner eller vanliga
  • 1 msk olivolja + 1 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 600 g havskatt skinn- och benfri
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

1
Potatis:

2
Sätt ugnen på 225 grader (175 om du har varmluftsugn). Skala potatisen och dela den på längden. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i 40 minuter. Salta.

3

4
Bacon:

5
Tärna baconet fint. Knaperstek det i en torr stekpanna. Låt rinna av först genom en sil sedan på ett hushållspapper.

6

7
Grönsaker:

8
Snitta skalet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela dem och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i bitar.

9
Dela haricots vertsen i mindre bitar. Skär champinjonerna i fjärdedelar.

10
Fräs champinjonerna i smör och olivolja i 2 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare en minut. Vänd ner haricots verts, tomater, citronskal, salt och svartpeppar försiktigt så att det blir varmt. Om du vill kan du blanda i baconet också eller välja att servera det vid sidan om.

11

12
Fisk:

13
Skär havskattsfilén i portionsbitar. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Lägg i fisken när oljan ryker.

14
Halstra 2 minuter på varje sida, salta och peppra.

15
Servera med grönsakerna, den rostade potatisen och sauce Buerre blanc.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top