Du behöver
- 150 g bacon strimlad
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 msk smör + 150 g
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl torrt vin vitt
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 2 msk olivolja
- 100 g haricots verts delade
- 0.5 st zucchini tärnad
- 18 st cocktailtomater delade
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk timjan hackad färsk
- 600 g gösfilé gärna fjällad och med skinnet kvar
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja
- potatis kokt eller pressad
Sås:
Grönt:
Till servering
Gör så här
1
Knaperstek baconet i torr panna, låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Sås Fräs schalottenlök blank i en matsked smör. Tillsätt grädde och vin, koka ihop på medelvärme i 4–5 minuter till simmig konsistens. Sänk värmen, dra kastrullen något från plattan så den slutar koka. Vispa i smör klickvis, såsen bör inte koka. Smaka av med salt och peppar.
3
Grönt Fräs vitlöken i olivoljan utan att den får färg, tillsätt haricots verts, fräs med i 2 minuter. Vänd i och värm zucchini och tomater, smaka av med salt, peppar och timjan.
4
Gös Dela filéerna i 2–3 bitar, snitta skinnet på ett par ställen, salta och peppra. Halstra fisken 1 minut på varje sida i mycket het panna med ett par droppar rapsolja i.
5
Lägg upp allt på tallrik och strö bacon över.
Passar till: