RECEPT FRÅN IK

Halstrad gös med bacon och smörsås

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g bacon strimlad
  • Sås:

  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 msk smör + 150 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vin vitt
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Grönt:

  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 100 g haricots verts delade
  • 0.5 st zucchini tärnad
  • 18 st cocktailtomater delade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan hackad färsk
  • 600 g gösfilé gärna fjällad och med skinnet kvar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja
  • Till servering

  • potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
Knaperstek baconet i torr panna, låt rinna av på ett hushållspapper.
2
Sås Fräs schalottenlök blank i en matsked smör. Tillsätt grädde och vin, koka ihop på medelvärme i 4–5 minuter till simmig konsistens. Sänk värmen, dra kastrullen något från plattan så den slutar koka. Vispa i smör klickvis, såsen bör inte koka. Smaka av med salt och peppar.
3
Grönt Fräs vitlöken i olivoljan utan att den får färg, tillsätt haricots verts, fräs med i 2 minuter. Vänd i och värm zucchini och tomater, smaka av med salt, peppar och timjan.
4
Gös Dela filéerna i 2–3 bitar, snitta skinnet på ett par ställen, salta och peppra. Halstra fisken 1 minut på varje sida i mycket het panna med ett par droppar rapsolja i.
5
Lägg upp allt på tallrik och strö bacon över.


Recept // Fler fiskrecept