Halloweenögon på pinne

Du behöver 100 g smör rumsvarmt 1 dl socker 0.5 msk vaniljsocker 3 msk kakao 3 dl havregryn 3 msk kaffe starkt, kallt eller lika...

Tillagningstid: 40 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kaffe starkt, kallt eller lika mycket grädde
  • 11.5 st grillpinnar av trä
  • 200 g vit choklad
  • 22.5 st chokladlinser
  • choklad ett par bitar mörk

Gör så här

1
Vispa smör och socker ljust och pösigt i cirka 5 minuter med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, kakao och havregryn, vispa. Blanda i kaffe eller grädde, smeten ska vara ganska kladdig. Rulla 20–25 fina runda kulor. Är smeten för lös att forma, ställ den i kylen ett tag. Lägg kulorna på ett fat och ställ att stelna i kylen.

2
Klipp bort den vassa änden på grillpinnarna och dela dem på hälften. När kulorna är helt kalla, stick in en pinne i varje.

3
Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Smält stötvis i mikro (10 sekunder åt gången) och rör emellan. Den får inte bli för het.

4
Doppa de kalla kulorna i chokladen så att de täcks helt och slå försiktigt av överflödig choklad mot kanten av skålen. Tryck dit en chokladlins på varje, ställ att stelna i kyl i ett glas fyllt med strösocker.

5
När chokladhöljet stelnat är det dags för pupillen. Hacka den mörka chokladen och smält försiktigt i mikro. Måla en pupill på varje chokladlins med hjälp av en grillpinne.

6
Förvara ögonklubborna i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top