Du behöver
- 1 st burk cannellinibönor
- 0.5 st citron saften
- 3 msk crème fraîche
- 1 krm spiskummin malen
- salt nymalen svartpeppar
- 250 g halloumiost
- 2 st paprika gärna olika färger
- 1 st squash liten
- olivolja
- 1 st rödlök
- 1 näve färsk basilika
- 8 st tortillabröd 8 små eller 4 stora
- salladsblad krispiga
Gör så här
1
Skölj bönorna till bönkrämen i kallt vatten och låt rinna av. Lägg dem i en skål, pressa över saften från citronen och mixa slätt med creme fraiche och spiskummin. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
2
Skär halloumin i stora tärningar. Skölj, dela och kärna ur paprikan och skär den i bitar, cirka 2 centimeter. Skölj och skär squashen i centimetertjocka kvartar. Varva ost och grönsaker på spett och stek i några minuter runt om i olivolja. Finhacka rödlöken och strimla basilikan. Lägg de nystekta spetten i värmda tortillabröd, toppa med lök och basilika och servera med bönkrämen och lite krispig sallad.
Variera med olika tillbehör!
Aioli, pesto, het chilisås, kapris, hackade oliver, tsatsiki…