Halloumispett med bönkräm

Du behöver 1 st burk cannellinibönor 0.5 st citron saften 3 msk crème fraîche 1 krm spiskummin malen salt nymalen svartpeppar 250 g halloumiost 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk cannellinibönor
  • 0.5 st citron saften
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 krm spiskummin malen
  • salt nymalen svartpeppar
  • 250 g halloumiost
  • 2 st paprika gärna olika färger
  • 1 st squash liten
  • olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 näve färsk basilika
  • 8 st tortillabröd 8 små eller 4 stora
  • salladsblad krispiga

Gör så här

1
Skölj bönorna till bönkrämen i kallt vatten och låt rinna av. Lägg dem i en skål, pressa över saften från citronen och mixa slätt med creme fraiche och spiskummin. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.

2
Skär halloumin i stora tärningar. Skölj, dela och kärna ur paprikan och skär den i bitar, cirka 2 centimeter. Skölj och skär squashen i centimetertjocka kvartar. Varva ost och grönsaker på spett och stek i några minuter runt om i olivolja. Finhacka rödlöken och strimla basilikan. Lägg de nystekta spetten i värmda tortillabröd, toppa med lök och basilika och servera med bönkrämen och lite krispig sallad.


Kommentar:
Variera med olika tillbehör!
Aioli, pesto, het chilisås, kapris, hackade oliver, tsatsiki…

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top