Hallongrottor med vanilj

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 250 g smör eller margarin 1.5 dl strösocker 1 dl vaniljsåspulver kallrört 1.5 tsk bakpulver Fyllning hallonsylt eller jordgubbssylt. ca...


30 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vaniljsåspulver kallrört
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning

hallonsylt eller jordgubbssylt. ca 1 dl

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Blanda samman mjöl och matfett till en smulig blandning. Tillsätt de övriga ingredienserna och knåda samman till en deg. Rulla ut degen till två längder, cirka 30 centimeter långa och skär dem i 30 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i muffinsformar som du placerar på en plåt. Gör en grop i mitten och fyll den med sylt.

3
Grädda kakorna i ugnens mitt i cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna.


Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top