Du behöver
- 60 g socker
- 0.5 dl vatten
- 250 g hallon
- 1 st vaniljstång
- 1 dl strösocker
- 2.5 dl mjölk
- 2.5 dl grädde
- 7 st äggulor
Gör så här
1
Koka ihop socker och vatten och häll över hallonen. Rör ihop och låt svalna i 10 minuter. Sila av och passera genom en sil till puré så att kärnorna inte kommer med.
2
Dela vaniljstången och skrapa ut alla frön i en kastrull, lägg också i stången. Koka ihop med socker, mjölk och grädde. Lyft ut vaniljstången.
3
Vispa äggulorna lätt i en bunke och häll sedan den kokande gräddblandningen i äggulan under vispning. Smeten ska bli lite tjock. Blanda sedan i hallonpuré och kyl smeten ordentligt, gärna i kylskåp, innan du fryser in den i glassmaskin.
Detta recept kommer från krogen Bryggargatan. Den drivs av
Runar Larsen och Jon Oskar Arnason. Tips för att göra fina glassägg: Doppa en sked i varmt vatten och skopa upp en äggformad glasskula. Släpp med en försiktig rörelse ner glassägget.