Hallonglass

Du behöver 60 g socker 0.5 dl vatten 250 g hallon 1 st vaniljstång 1 dl strösocker 2.5 dl mjölk 2.5 dl grädde 7 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 60 g socker
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g hallon
  • 1 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 7 st äggulor

Gör så här

1
Koka ihop socker och vatten och häll över hallonen. Rör ihop och låt svalna i 10 minuter. Sila av och passera genom en sil till puré så att kärnorna inte kommer med.

2
Dela vaniljstången och skrapa ut alla frön i en kastrull, lägg också i stången. Koka ihop med socker, mjölk och grädde. Lyft ut vaniljstången.

3
Vispa äggulorna lätt i en bunke och häll sedan den kokande gräddblandningen i äggulan under vispning. Smeten ska bli lite tjock. Blanda sedan i hallonpuré och kyl smeten ordentligt, gärna i kylskåp, innan du fryser in den i glassmaskin.


Kommentar:
Detta recept kommer från krogen Bryggargatan. Den drivs av
Runar Larsen och Jon Oskar Arnason. Tips för att göra fina glassägg: Doppa en sked i varmt vatten och skopa upp en äggformad glasskula. Släpp med en försiktig rörelse ner glassägget.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top