Halloncupcakes med rosa frosting

Fina cupcakes med underbar smak av hallon och citron.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 60 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 1 st förp sockerkaksmix
  • smör enligt anvisning på förp
  • finrivet skal av 1 citron
  • 125 g hallon

Frosting

100 g smör
1 dl florsocker
200 g cream cheese
Philadelphia
2 st Droppar röd hushållsfärg

Garnering

10 st hallon
florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200  grader. Placera 10  muffinsformar av papper i en muffinsplåt.

2

Gör sockerkakssmeten enligt anvisning på förpackningen. Vispa i citronskal.

3

Fyll muffinsformarna till 2/3 med kaksmeten. Tryck in 2–3 hallon i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter, eller tills de är klara, känn med provsticka. Låt muffin­sen kallna.

4

Frosting Låt smöret ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Rör smöret mjukt i en bunke, använd gärna köksmaskin med visp. Sikta ner florsocker och vispa till vit, fluffig massa. Tillsätt cream cheese och ev röd hushållsfärg och vispa.

5

Garnering Garnera muffinsen med spritsad frosting och hallon. Låt stå kallt ca 1 timme och pudra med siktat florsocker vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top