
Halloncupcakes med rosa frosting
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 30 minuter
Du behöver
- 1 st förp sockerkaksmix
- smör enligt anvisning på förp
- finrivet skal av 1 citron
- 125 g hallon
- 100 g smör
- 1 dl florsocker
- 200 g cream cheese
- Philadelphia
- 2 st Droppar röd hushållsfärg
- 10 st hallon
- florsocker
Frosting
Garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Placera 10 muffinsformar av papper i en muffinsplåt.
Gör sockerkakssmeten enligt anvisning på förpackningen. Vispa i citronskal.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med kaksmeten. Tryck in 2–3 hallon i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter, eller tills de är klara, känn med provsticka. Låt muffinsen kallna.
Frosting Låt smöret ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Rör smöret mjukt i en bunke, använd gärna köksmaskin med visp. Sikta ner florsocker och vispa till vit, fluffig massa. Tillsätt cream cheese och ev röd hushållsfärg och vispa.
Garnering Garnera muffinsen med spritsad frosting och hallon. Låt stå kallt ca 1 timme och pudra med siktat florsocker vid servering.