RECEPT FRÅN IK

Halloncupcakes med rosa frosting

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 1 st förp sockerkaksmix
  • smör enligt anvisning på förp
  • finrivet skal av 1 citron
  • 125 g hallon
  • Frosting

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 200 g cream cheese
  • Philadelphia
  • 2 st Droppar röd hushållsfärg
  • Garnering

  • 10 st hallon
  • florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200  grader. Placera 10  muffinsformar av papper i en muffinsplåt.

2

Gör sockerkakssmeten enligt anvisning på förpackningen. Vispa i citronskal.

3

Fyll muffinsformarna till 2/3 med kaksmeten. Tryck in 2–3 hallon i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen ca 10–15 minuter, eller tills de är klara, känn med provsticka. Låt muffin­sen kallna.

4

Frosting Låt smöret ligga i rumstemperatur ca 20 minuter. Rör smöret mjukt i en bunke, använd gärna köksmaskin med visp. Sikta ner florsocker och vispa till vit, fluffig massa. Tillsätt cream cheese och ev röd hushållsfärg och vispa.

5

Garnering Garnera muffinsen med spritsad frosting och hallon. Låt stå kallt ca 1 timme och pudra med siktat florsocker vid servering.


Recept