RECEPT FRÅN IK

Halloncheesecake med marängtäcke

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 250 g hallon gärna frysta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl lemon curd
  • Marängtäcke

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Till servering

  • färska hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa digestivekexen i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och tillsätt det till smulorna. Kör blandningen i ytterligare några sekunder.

2

Lägg smulorna i en liten smord ugnsfast form (cirka 21 centimeter i diameter). Packa dem med baksidan av en matsked. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.

3

Blanda hallon, socker och potatismjöl i en bunke. Fördela hallonen ovanpå digestivebottnen. 

4

Värm färskost och lemon curd var för sig i några sekunder i mikro (de blir mer bredbara på det viset). Klicka färskost ovanpå hallonen och bred ut den lite med en kniv. Gör likadant med lemoncurden.

5

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare några minuter. Bred marängsmeten ovanpå lemon curden.

6

Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, det tar 5–10 minuter.

7

Servera cheesecaken med lite färska hallon. Den är god både rumstempererad och kylskåpskall.

8

Tips: Prova att byta ut hallonen mot frysta björnbär eller en blandning av hallon och blåbär.


Kommentar:
En kombination av cheesecake och marängpaj. Om du gillar färskost och lemon curd kan det här bli en ny favorit. Krämig, söt och lite syrlig på en och samma gång.

Recept