Halloncheesecake med marängtäcke

Du behöver 150 g digestivekex 75 g smör 250 g hallon gärna frysta 2 msk strösocker 1 msk potatismjöl 150 g färskost av philadelphiatyp 1...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 250 g hallon gärna frysta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl lemon curd

Marängtäcke

2 st äggvitor
1 dl strösocker

Till servering

färska hallon

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa digestivekexen i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och tillsätt det till smulorna. Kör blandningen i ytterligare några sekunder.

2

Lägg smulorna i en liten smord ugnsfast form (cirka 21 centimeter i diameter). Packa dem med baksidan av en matsked. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.

3

Blanda hallon, socker och potatismjöl i en bunke. Fördela hallonen ovanpå digestivebottnen. 

4

Värm färskost och lemon curd var för sig i några sekunder i mikro (de blir mer bredbara på det viset). Klicka färskost ovanpå hallonen och bred ut den lite med en kniv. Gör likadant med lemoncurden.

5

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare några minuter. Bred marängsmeten ovanpå lemon curden.

6

Grädda i mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, det tar 5–10 minuter.

7

Servera cheesecaken med lite färska hallon. Den är god både rumstempererad och kylskåpskall.

8

Tips: Prova att byta ut hallonen mot frysta björnbär eller en blandning av hallon och blåbär.


Kommentar:
En kombination av cheesecake och marängpaj. Om du gillar färskost och lemon curd kan det här bli en ny favorit. Krämig, söt och lite syrlig på en och samma gång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top