Hallon- och chokladkladdkaka

Nästan som godis är choklad-kladdkakan med hallon. En lättbakad succé på fikabordet som räcker till många.

Tillagningstid: 50 minuter
15 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 137.5 g hallon
  • florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten och kanter i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm med bakpapper.

2

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen, tillsätt socker och vispa. Sikta ner och vispa i kakao. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i mjölet till en slät smet.

3

Bred ut smeten i formen. Toppa med hälften av hallonen. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kallna.

4

Garnera med resten av hallonen och sikta över florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top