RECEPT FRÅN IK

Hallon med havrefras och vaniljfluff

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Havrefras:

  • 25 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl havregryn
  • Rårörda hallon:

  • 250 g frysta hallon tinade
  • 1.25 msk florsocker
  • Vaniljfluff:

  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Havrefras:
2
Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
3
Rårörda hallon:
4
Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
5
Vaniljfluff:
6
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
7
Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
8
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.


Recept // Fler ägg & mejerirecept