RECEPT FRÅN

Hallon med havrefras och vaniljfluff
Av Anna Tesch.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver
- 25 g smör
- 3 msk strösocker
- 2 dl havregryn
- 250 g frysta hallon tinade
- 1.25 msk florsocker
- 2 st äggulor
- 2 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
Havrefras:
Rårörda hallon:
Vaniljfluff:
Gör så här
1
Havrefras:
2
Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
3
Rårörda hallon:
4
Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
5
Vaniljfluff:
6
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
7
Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
8
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
Passar till: