Halländsk långkål på mitt vis

Du behöver 2 st stånd grönkål stånd 1 tsk bikarbonat (bevarar färgen) 2 tsk salt 0.5 st gul lök i tunna skivor 1 msk smör...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st stånd grönkål stånd
  • 1 tsk bikarbonat (bevarar färgen)
  • 2 tsk salt
  • 0.5 st gul lök i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 2 dl skinkspad gott
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Repa bladen från grönkålsstånden. Tryck ner dem i en kastrull, täck med vatten och tillsätt bikarbonat och salt. Koka upp och koka i 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Fräs kålen med löken i lite smör. Häll på skinkspadet och koka in det, tillsätt grädden och koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top