RECEPT FRÅN IK

Halländsk långkål på mitt vis

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st stånd grönkål stånd
  • 1 tsk bikarbonat (bevarar färgen)
  • 2 tsk salt
  • 0.5 st gul lök i tunna skivor
  • 1 msk smör
  • 2 dl skinkspad gott
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Repa bladen från grönkålsstånden. Tryck ner dem i en kastrull, täck med vatten och tillsätt bikarbonat och salt. Koka upp och koka i 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Fräs kålen med löken i lite smör. Häll på skinkspadet och koka in det, tillsätt grädden och koka ihop till simmig konsistens. Smaka av med lite salt och nymalen vitpeppar.

Recept // Fler fiskrecept