Haemul Pajeon från Sydkorea

Du behöver Dipp 4 msk japansk soja 2 msk risvinäger 1 tsk rostade sesamfrön Smet 2,5 dl rismjöl 4 msk maizena 1 tsk bakpulver 1...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

Dipp

4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 tsk rostade sesamfrön

Smet

2,5 dl rismjöl
4 msk maizena
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 tsk vitlök pressad
1 st ägg
2,5 dl vatten
1 tsk fisksås kan uteslutas
1 msk matolja att steka i

Fyllning

8 st salladslökar
3 st chilifrukter medelstora
2 dl räkor rensade

Gör så här

1

Dipp Blanda alla ingredienser till dippen i en skål. Låt stå i kylen så länge.

2

Smet Rör ihop rismjöl, maizena, bakpulver, salt och socker i en bunke. I en annan bunke, vispa ihop vitlök, ägg, vatten och eventuellt fisksås. Häll vätskan över mjölblandningen och vispa smeten slät. Kan stå någon timme i kylen, men inte längre, då kan smeten tunnas ut eller skikta sig. 

3

Skölj och skär salladslök i små ringar. Klyv chilifrukterna, kärna ur dem och skär i strimlor. Rensa räkorna. Lägg ner salladslök, chili och räkor i smeten och rör om.

4

Stek pannkakorna i lite olja i en plättlagg (eller större varianter i ett crêpejärn) i 1–1 1/2 minut på varje sida. De ska få fin färg och precis stelna inuti. Servera på en gång med dipp-sås att doppa i.


Kommentar:
Tips: Man kan tillsätta strimlad morot i smeten och ersätta räkorna med rensad kungskrabba eller tunnskivade pilgrimsmusslor. Det går också utmärkt att laga vegetariska varianter med exempelvis tunnskivad squash, rödlök, morot, grön sparris och mycket annat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top